Skip to main content
The Capacity Europe Agenda

The Capacity Europe Agenda

 

Thought-leadership that will drive your business forward

Discover unparalleled inspiration and potential collaborators at Capacity Europe, where connectivity visionaries unite to unlock solutions to the industry’s biggest challenges. Immerse yourself in a dynamic convergence of key players and disruptors, delving into the cutting-edge trends propelling the digital infrastructure community forwards. This is your golden opportunity to revolutionise connectivity, harness industry trends, and amplify your influence.


The 2024 Agenda

Loading
15:00
  1. 240 mins
    • Social Agenda
17:30
  1. 90 mins
    • Social Agenda
07:30
  1. 690 mins
09:55
  1. Keynote Stage
    5 mins
    • AI & Network Automation
10:00
  1. Keynote Stage
    30 mins
    • AI & Network Automation
    Our keynote speaker (coming soon), will kick off Capacity Europe 2024 with an inspirational talk about the potential of AI to fundamentally change how we live and work.
10:30
  1. Keynote Stage
    90 mins
    • AI & Network Automation
    Network operators stand to generate new revenues from providing the underlying network to support AI applications. However, it requires investment and diverse skills, as networks become more distribut ...
12:00
  1. Networking Lunch
    120 mins
    • Social Agenda
14:00
  1. Keynote Stage
    60 mins
    • AI & Network Automation
    Businesses seek digital experiences for customers, making end-to-end network automation a priority for carriers looking to deliver simplified operations and new services with agility and speed. This w ...
  2. Spotlight Stage
    60 mins
    • Satellite & Subsea
    The convergence of satellite and terrestrial networks can solve current challenges reaching remote communities and provide backhaul services. NGSO constellations are a potential enabler for improved s ...
15:00
  1. Networking Break
    45 mins
    • Social Agenda
15:45
  1. Keynote Stage
    60 mins
    • AI & Network Automation
    Businesses and consumers increasingly require seamless access to data and services in a more distributed network. This is pushing telcos to move to cloud-based networks, which can be linked into publi ...
  2. Spotlight Stage
    60 mins
    • Satellite & Subsea
    The outages of several subsea cables in the Middle East and Africa are purportedly forcing 30% of Internet traffic from Europe to Asia to be rerouted onto terrestrial or satellite networks. However, t ...
16:45
  1. Keynote Stage
    45 mins
    • AI & Network Automation
    Network operator partnerships and technical interoperability are fundamental to driving value through the cloud service model. Subject matter experts will reflect on how telcos can generate new revenu ...
  2. Spotlight Stage
    45 mins
    • Satellite & Subsea
    Submarine cables are critical to global communications, and yet these large-scale projects, which can significantly improve economic opportunities and digital inclusion, still struggle to obtain neces ...
17:30
  1. Networking Drinks Reception
    90 mins
    • Social Agenda
08:00
  1. 660 mins
    • Social Agenda
09:00
  1. 60 mins
    • Talent, D&I Program
    Talent Programme - exclusive to students
  2. Keynote Stage
    60 mins
    • Network Security & Fraud Prevention
    Hard-earned and easy to lose, trust in the services and values of a company are vital to a sustainable, resilient business. Bad actors have undermined trust across the ecosystem and AI has amplified t ...
  3. Spotlight Stage
    60 mins
    • Data Centre & Cloud
    The ICT infrastructure industry has a duty to address carbon emissions and positively impact society and governance. As workloads increase, sourcing sustainable energy to support data centres and netw ...
10:00
  1. 45 mins
    • Talent, D&I Program
    Talent Programme - exclusive to students
  2. Keynote Stage
    45 mins
    • Network Security & Fraud Prevention
    Network operators are facing increasing demand for value-added services beyond connectivity, of which security is a high priority for customers. Simultaneously, telcos are increasingly at high risk of ...
  3. Spotlight Stage
    45 mins
    • Data Centre & Cloud
    The major drivers of alternative data centre hubs, such as Barcelona, Rome, Warsaw and Oslo, are primarily linked to the ability of the grid to support data centre operations and availability of land ...
10:45
  1. Networking Break
    45 mins
    • Social Agenda
  2. 60 mins
    • Talent, D&I Program
    Talent Programme - exclusive to students
11:30
  1. Keynote Stage
    30 mins
    • Network Security & Fraud Prevention
    Fraudulent traffic could cost the global telecom industry US$40 billion and inevitably stakeholders are making it a priority. The GLF working group on the Fight against Fraud will share updates on the ...
  2. Spotlight Stage
    60 mins
    • Data Centre & Cloud
    Telcos and enterprises increasingly see the benefits of cloud adoption, but there are still roadblocks to migration. The discussion will focus on addressing data sovereignty and privacy obligations, i ...
12:00
  1. Networking Lunch
    120 mins
    • Social Agenda
14:00
  1. Keynote Stage
    60 mins
    • Regional Spotlights
    As the need for internet localisation increases, terrestrial fibre networks grow in importance for landlocked regions of Africa. The ecosystem of data centres and networks exchanging and interconnecti ...
  2. Spotlight Stage
    60 mins
    • Messaging & SMS
    SMS is an effective and reliable form of communication, but devices and software have moved on and there is a real opportunity for a fresh approach to business messaging. Increasing demand for multich ...
15:00
  1. Keynote Stage
    45 mins
    • Regional Spotlights
    Saudi Arabia is positioning itself as a key digital hub in the Middle East, with healthy domestic demand and regulatory emphasis on innovation and technology. Investment in projects such as the Saudi ...
  2. Spotlight Stage
    45 mins
    • Messaging & SMS
    Artificial inflation of traffic to fulfil unrealistic contracts between aggregators and operators is disproportionately damaging customer trust in SMS as a channel, and thereby depleting already shrin ...
15:45
  1. Networking Break
    30 mins
    • Social Agenda
16:15
  1. Keynote Stage
    45 mins
    • Regional Spotlights
    The Egyptian government is driving digital adoption through persistent progress and infrastructure deployments, and attracting investment to the country, which is positioned as a key partner in subsea ...
  2. Spotlight Stage
    45 mins
    • Messaging & SMS
    The CPaaS market is poised for significant growth, potentially reaching a value of US$121 bn by 2034 (S&P Global). This is driven by increasing demand for agile communication solutions, with the custo ...
17:00
  1. Spotlight Stage
    10 mins
    • Messaging & SMS
    A curated selection of inspiring new business models, products or services with a focus on customer-centricity and leveraging new technologies.
17:10
  1. Spotlight Stage
    20 mins
    • Messaging & SMS
17:30
  1. Networking drinks reception
    90 mins
    • Social Agenda
18:00
  1. Global Connectivity Awards
    270 mins
    • Social Agenda
    With 40 awards to be given out to recognise outstanding achievements in the connectivity industry, the Global Connectivity Awards are the glitziest night of the year! Over 400 decision-makers from all over the world will gather to support their colleagues and celebrate excellence in global connectivity services at Indigo at The o2 in London. TICKETS SOLD SEPARATELY.
08:00
  1. 360 mins
    • Social Agenda
09:00
  1. Keynote Stage
    45 mins
    • Fibre Engineering Leadership Summit
    * Invite Only As metro and FTTH network deployments mature, the appetite for consolidation and strategic acquisition of quality assets grows. This panel will examine: How is consolidation transforming ...
  2. Spotlight Stage
    45 mins
    • Digital Innovation
    Digital transformation requires a whole-organisation mindset shift, including upskilling and redeploying workforces to deliver new solutions. Panellists will share guidance on topics such as: How to t ...
09:45
  1. Keynote Stage
    45 mins
    • Fibre Engineering Leadership Summit
    * Invite Only Open access networks separate delivery of services from the infrastructure layer, creating an open platform for ISPs to add value and avoid conflict of interest with customers. At the sa ...
  2. Spotlight Stage
    45 mins
    • Digital Innovation
    The European Commission has indicated shifts in policy to encourage investment and reach its network deployment targets by 2030, as well as potentially more direct influence and investment in networks ...
10:30
  1. Networking Break
    40 mins
11:10
  1. Keynote Stage
    10 mins
    • Fibre Engineering Leadership Summit
  2. Spotlight Stage
    80 mins
    • Digital Innovation
    The EU anticipated costs of circa €500bn to meet its 2025 connectivity targets, which have evolved since they were set in 2016. The gradual switch off of legacy 3G networks is releasing spectrum and o ...
11:20
  1. Keynote Stage
    40 mins
    • Fibre Engineering Meet-Up
    Altnets are arguably better placed than incumbents to truly innovate and transform network service provision for customers, because they aren’t contending with legacy infrastructure. The panel will co ...
12:00
  1. Networking Lunch
    120 mins
    • Social Agenda
    How stakeholders can collaborate to address funding challenges
  2. Keynote Stage
    60 mins
    • Fibre Engineering Meet-Up

Interested in speaking at Capacity Europe 2024?

Enquire today about speaking at Capacity Europe 2024! Our team will be in touch shortly.

Enquire Today